Theatertechniek
Lichttechniek omvat het ophangen van theaterlampen op de juiste plaats in het theater en het aanbrengen van kleurenfilters, alles aan de hand van een zogenaamd lichtplan.

Theatertrekken, Veel grotere theaters hebben hijsinstallaties in het toneelhuis. Deze heten ‘theatertrekken’. Trekken bestaan vaak uit lange metalen buizen die over de volle breedte van de toneelvloer hangen. Met een trek kunnen zowel puntlasten als lijnlasten gehesen worden.

Rigging, is datgene wat je nodig hebt om het geluid en licht op een veilige manier op de juiste plaats te bevestigen. Denk hierbij niet alleen aan het bevestigingsmateriaal zelf maar ook alles wat nodig is om het op de plaats te krijgen; te denken valt aan takels, statieven en zogenaamde truss-systemen die tezamen een indrukwekkend geheel vormen.

De aluminimumsystemen zijn er in vele vormen en maten waardoor de mogelijkheden oneindig zijn. Aan deze constructies wordt dan het licht en geluid bevestigd. Zo ontstaat er een prachtig (zwevend) geheel, bijvoorbeeld boven de dansvloer of een beursvloer. Alles gebeurt uiteraard met de grootste zorg en wordt onder strenge veiligheidseisen uitgevoerd om te allen tijde de veiligheid van u en uw gasten te waarborgen.

Vanderhoeven Int. B.V. levert standaard- en maatwerkproducten voor de ‘rigging’  en draagt zo bij aan de veiligheid van de techniek in diverse theaters.

Over Ons

Vanderhoeven Int. B.V. staat sinds 1988 zowel binnen Nederland als in Europa bekend als een betrouwbaar en gespecialiseerd productiebedrijf op het gebied van hef-, hijs, sjor- en vastzetmiddelen. Wij zijn zowel fabrikant als handelsonderneming en groothandel. Met zo’n 20 medewerkers zijn wij elke dag bezig voor u.

- Lees meer -

Contact

Kleine Esch  780
2841 MK Moordrecht
Tel: +31[0]182 35 42 42
Email:info@vdhint.com
www.vdhint.com
KVK nr. 24304578
BTW nr. NL8089.47.655.B01
IBAN nr. NL73RABO0375613587
BIC RABONL2U

Route
Archief